'Vorig seizoen was ik een van de betere spelers bij Ajax. Dit is een klap'

'Vorig seizoen was ik een van de betere spelers bij Ajax. Dit is een klap'

31-10-2016 14:10
18

Mitchell Dijks is Peter Bosz dankbaar. De Ajax-trainer koos de laatste weken voor Daley Sinkgraven als linksback en dat heeft Dijks naar eigen zeggen goed gedaan.

De 23-jarige verdediger stond tegen Excelsior (1-0) weer aan de aftrap door een blessure van Sinkgraven. Geprikkeld, zo laat hij weten. "Vorig seizoen was ik een van de betere spelers. Dit is een klap", aldus Dijks volgens Ajax Life over zijn reserverol.

"Ik ben blij dat ik een goed kringetje om me heen heb. Ik merkte dat ik onrustig werd, dus heb ik extra sessies yoga gedaan. Daar kalmeer ik van, zodat ik geen gekke dingen doe", vervolgt de gepasseerde linksback, die een prikkel nodig had.

"Ik had geen concurrentie, moest alles uit mezelf halen. Je gaat dan iets makkelijker je trainingen doen, dat is menselijk. Het is iets wat je achteraf pas merkt, zoals nu. Ik train op honderd procent en gaf een paar weken terug ook echt alles. Maar misschien dacht ik er wel te gemakkelijker over. Het voelt lekker om nu een concurrent te hebben."

En daar is hij Bosz dankbaar voor. "Ik heb gezegd: ik dank u zeer dat u dit heeft gedaan. Mijn ogen zijn geopend en ik ga laten zien dat ik terug in de basis wil. Ja, ik heb hem bedankt. Ik hoop dat dit over een tijdje voor mij een wake-up call blijkt."