Karsdorp 'fitste speler van Eredivisie': Het is maar wat je norm is

Karsdorp 'fitste speler van Eredivisie': "Het is maar wat je norm is"

31-10-2016 16:12
10

Rick Karsdorp wordt door velen geroemd om zijn onuitputtelijke werklust. De rechtsback van Feyenoord is niet kapot te krijgen en blijft zelfs aan het einde van de wedstrijd nog gaan. Zijn voormalige personal coach Hans Kroon geeft een inkijkje.

"Ik heb in het verleden met Rick Karsdorp gewerkt", geeft de trainer van Karsdorp aan bij Peptalk. "Hij is hier terechtgekomen met zijn vader en zaakwaarnemer. We zijn keihard met hem aan de slag gegaan. Ik denk dat we een goede bijdrage hebben geleverd om hem verder te brengen in zijn carrière. Want uiteindelijk kon hij gelijk de stap maken naar Feyenoord 1."

Karsdorp is misschien wel de fitste speler van de Eredivisie. Opvallend? "Het is maar wat je norm is, ik denk dat het nog veel beter kan dan het nu is. Daar moet je naar streven, naar die bovengrens. Hij zit op de goede weg, dat is zeker", aldus de personal coach, die vindt dat de voetballerij nog veel kan leren. "Dit zou de normale norm moeten zijn voor iedere voetballer, want dat is z'n werk."

"De fysieke voorwaarden zouden altijd top moeten zijn. Het feit dat het niet zo is, is wel een signaal naar de organisatie. Je moet goed in de spiegel kijken of je wel honderd procent professioneel bezig bent", aldus de fitnesscoach, die ook Ron Vlaar traint.