WK-topscorer Klose (38) houdt het voor gezien en vindt nieuwe klus in Duitsland

WK-topscorer Klose (38) houdt het voor gezien en vindt nieuwe klus in Duitsland

01-11-2016 12:54
4

Miroslav Klose heeft zijn voetballoopbaan per direct beëindigd. Sinds zijn vetrek bij SS Lazio in juli zat de 38-jarige Duitser zonder club. Klose gaat zich nu richten op een loopbaan als trainer. 

In een statement op de website van de Duitse voetbalbond (DFB) vertelt Klose over zijn toekomstplannen. Hij gaat stage lopen bij de nationale ploeg. "Ik heb mijn grootste successen met Die Mannschaft gevierd en ik heb daar een fantastische tijd gehad. Daarom heb ik besloten om terug te keren."

"Ik heb de afgelopen maanden nagedacht over een nieuwe club, maar heb nu toch voor een ander soort uitdaging gekozen. Die van trainer. Het heeft mij altijd al geïnteresseerd hoe je een wedstrijd moet voorbereiden en wat de beste tactiek is. Ik dank bondscoach Joachim Löw voor de kans die hij mij nu biedt."

Klose begon zijn carrière bij het bescheiden FC 08 Homburg en speelde later voor onder meer Werder Bremen, Bayern München en SS Lazio. De oud-spits kwam tot 137 interlands en is met 71 goals alltime topscorer namens zijn land. In 2014 veroverde Klose met Die Mannschaft de wereldtitel. Hij maakte in totaal zestien goals op diverse WK's en is daarmee WK-topscorer aller tijden.