De Jong baalt van penalty: 'De bal ging niet eens richting de goal'

De Jong baalt van penalty: 'De bal ging niet eens richting de goal'

01-11-2016 22:46
15

Luuk de Jong vindt het onterecht dat PSV dinsdag een penalty tegen kreeg tegen Bayern München. Na hands van Andres Guardado werd de bal op de stip gelegd.

"Hij beweegt z'n arm mee met de bal en die wordt dan van richting veranderd", vertelde De Jong direct na de wedstrijd aan Veronica. "Als je daar een penalty voor geeft, vind ik dat wel heel zwaar gestraft. Want de bal ging volgens mij niet eens richting de goal."

In de eerste helft had PSV geluk toen de arbitrage een buitenspeldoelpunt van Santiago Arias goedkeurde. "In de rust hoor je dat het buitenspel is en dan denk je het zit een keer mee. Maar dan heb je het met dat penaltymoment wel tegen..."

Al met al had De Jong er de smoor in dat PSV niet kon stunten tegen Bayern. "Tuurlijk. Je weet dat dit soort tegenstanders van wereldklasse zijn en je een moeilijke avond ingaat. Maar je hoopt op een beetje geluk. Uiteindelijk wordt het 1-2, wat natuurlijk meer dan terecht is. Nu moeten we ons focussen op de derde plaats. Hopelijk kunnen we het thuis tegen Rostov afmaken."