Onbegrip over keuze Van den Brom: 'Toen met Janssen was het niet zo gek'

Onbegrip over keuze Van den Brom: 'Toen met Janssen was het niet zo gek'

02-11-2016 10:25
9

Arnold Mühren begrijpt er weinig van dat zijn neefje Robert Mühren nog niet de eerste spits is van AZ. De 27-jarige Volendammer is de laatste weken als invaller goud waard, maar trainer John van den Brom lijkt in hem voorlopig geen basisspeler te zien.

Arnold Mühren kan er met zijn pet niet bij. "En dat zeg ik echt niet alleen maar omdat het mijn neefje is", reageert de oud-speler van Ajax en Oranje in het Algemeen Dagblad. "Vorig seizoen had Robert nog Vincent Janssen voor zich. Toen was het niet zo gek dat hij niet aan de bak kwam. Ik heb hem altijd gezegd dat hij rustig moet blijven. Hard werken, dan komt die kans vanzelf. En ook nu hij nog steeds geen basisplaats krijgt: gewoon door blijven trainen."

Kees Kist, clubtopscorer aller tijden van AZ, snapt de discussie niet. "Het is gewoon heel simpel", zegt hij. "Mühren scoort het meeste, dus die moet nu spelen. Een spits is anders dan andere spelers, hè. Die hebben vertrouwen nodig, ook al scoren ze soms niet. Geef die Mühren nu minstens vijf wedstrijden de kans. Ook als hij er in de eerste drie niet eentje maakt. Je helpt een spits meer als je hem even laat staan."

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning kent Mühren nog van hun gezamenlijke periode bij FC Volendam. "Hij rendeerde het best om de spits heen. Spelend rond Jack Tuyp en Henk Veerman maakte Robert de meeste doelpunten. Een echte targetman is hij nooit geweest. En hij moet ook zijn loopacties kunnen maken. Robert is een gevoelige gozer. Die hebben een beetje vertrouwen nodig."