Veltman: 'Dolberg is misschien nóg net wat behendiger dan Ibrahimovic'

Veltman: 'Dolberg is misschien nóg net wat behendiger dan Ibrahimovic'

03-11-2016 11:50
8

Ajax-revelatie Kasper Dolberg wordt regelmatig in één adem genoemd met Zlatan Ibrahimovic. Joël Veltman kan zich wel vinden in de vergelijking tussen deze twee Scandinaviërs.

In een interview bij Ajax TV benoemt de verdediger van de Amsterdammers de overeenkomsten en de verschillen tussen Dolberg en Ibrahmovic. "Ze lijken inderdaad wel op elkaar, maar Kasper is misschien nog nét wat behendiger", aldus Veltman in gesprek met het clubkanaal van Ajax.

"Vooral in de één-tegen-één-situatie is Kasper echt dodelijk. Maar Zlatan is natuurlijk weer wat sterker en balvaster. Die heeft weer andere kwaliteiten", vervolgt de Ajacied, die uitkijkt naar het treffen met Celta de Vigo op donderdagavond. "Celta is zeker een goede ploeg. Ze hebben thuis niet voor niets FC Barcelona met 4-3 verslagen."

Veltman wil echter niks weten van ontzag voor de Spaanse tegenstander, zeker gezien het feit dat Ajax twee weken geleden in de slotminuten een 1-2 voorsprong weggaf. De rechtsback denkt dat Ajax in de eigen Arena wel aan het langste eind trekt. "Dat worden drie punten en dan staan we met anderhalve voet alweer in de volgende ronde van de Europa League."