Onana wil niet naar Afrika Cup: 'Waarom weggaan als ik gelukkig ben?'

Onana wil niet naar Afrika Cup: 'Waarom weggaan als ik gelukkig ben?'

03-11-2016 18:59
8

Als de bondscoach van Kameroen André Onana oproept om deel te nemen aan de Afrika Cup, krijgt hij nul op het rekest. De jonge doelman blijft liever in Amsterdam om te knokken voor zijn plek onder de Ajax-lat.

Onana wil er eerst niet op reageren. "Het belangrijkste is nu deze wedstrijd", doelt Onana in gesprek met RTL7 op het Europa League-duel met Celta de Vigo. "Daarna zien we wel. Het heeft geen zin om over iets te praten dat nog niet aan de orde is." Op aandringen van de verslaggever geeft Onana toch duidelijkheid. De doelman gaat niet naar de Afrika Cup. "Nee, ik ben hier gelukkig. Waarom zou ik hier weggaan als ik gelukkig ben?"

Bij Ajax krijgt Onana binnenkort concurrentie van Tim Krul. De doelman wordt gehuurd van Newcastle United, maar is momenteel nog bezig om wedstrijdfit te worden. Onana blijft knokken voor z'n plek. Is hij beter dan Krul? "Dat weet ik niet. Ik hoop dat ik beter word, maar Tim is een geweldige keeper. Een keeper van het Nederlands elftal. Hij heeft veel ervaring. Ik heb veel van hem geleerd."