Van den Brom: Dan denk ik: Wout, waarom speel je die bal nou terug?'

Van den Brom: Dan denk ik: Wout, waarom speel je die bal nou terug?'

03-11-2016 22:15
3

Hoewel John van den Brom 'enorm baalt' van het 0-0 gelijkspel tegen Maccabi Tel Aviv, was hij zeer te spreken over het spel van AZ. De trainer genoot op de bank in Israël.

"Hier zat – buiten de goals – alles in. Twee teams die wilden winnen, die open gespeeld hebben en ontzettend veel energie erin gegooid hebben", zegt Van den Brom tegen FOX Sports. "Als ze zo gedreven spelen kun je ondanks dat het 0-0 is, wel enorm genieten van je team. Ik heb die jongens net een groot compliment gegeven."

"Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar dat is het enige negatieve dat je over deze wedstrijd – en vooral de tweede helft – kunt zeggen", vervolgt Van den Brom, die AZ wel een paar keer goed weg zag komen. Zo zorgde keeper Sergio Rochet onbedoeld voor enkele hachelijke momenten. "Ik vind dat wij onze keeper zo vaak zelf in de problemen brengen."

"Het veld was slecht", vervolgt Van den Brom. "Vooral die ene keer zag er heel knullig uit natuurlijk. Maar dan denk ik: Wout, waarom speel je die bal terug? Je kunt hem ook zelf naar voren schieten, dan breng je je maatje niet in de problemen." De coach besloot met een positieve noot over het spel. "Ik vind dat we dit moeten vasthouden en meenemen naar Ajax."