Eerste oproep Zivkovic, Ajax-duo, PSV'ers en geen Feyenoorder bij Jong Oranje

Eerste oproep Zivkovic, Ajax-duo, PSV'ers en geen Feyenoorder bij Jong Oranje

04-11-2016 14:25
8

De selectie van Jong Oranje, voor het oefenduel met Portugal op 15 november, is bekendgemaakt door coach Art Langeler. Hij selecteert Richairo Zivkovic voor de eerste keer voor het team.

De aanvaller van FC Utrecht is niet de enige nieuweling, want ook Denzel Dumfries, Damian van Bruggen en Vito van Crooy behoren tot de selectie. Verder staan onder meer Joshua Brenet, Jaïro Riedewald, Hidde Jurjus en Riechedly Bazoer op het formulier van Langeler, die naast coach van Jong Oranje ook werkzaam is bij PSV.

In totaal zijn er drie PSV'ers opgeroepen. Opvallend is dat er geen enkele Feyenoorder bij de selectie zit, terwijl er ook weinig middenvelders zijn geselecteerd. Riedewald en Jerry St. Juste, die dus ook bij de selectie zit, kunnen echter ook op het middenveld uit de voeten.

De voltallige selectie
Doel: Hidde Jurjus (PSV), Joël Drommel (FC Twente)

Verdediging: Nathan Aké (Bournemouth), Joshua Brenet (PSV), Damian van Bruggen (PSV), Kevin Diks (Fiorentina), Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam), Wesley Hoedt (Lazio), Karim Rekik (Olympique Marseille)

Middenveld: Yassine Ayoub (FC Utrecht), Riechedly Bazoer (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Jerry St. Juste (SC Heerenveen)

Aanval: Oussama Idrissi (FC Groningen), Patrick Joosten (FC Utrecht), Ricardo Kishna (Lazio) en Richairo Zivkovic (FC Utrecht)