Cocu ziet terugval bij PSV'er: 'Laatste wedstrijden waren we minder tevreden'

Cocu ziet terugval bij PSV'er: 'Laatste wedstrijden waren we minder tevreden'

04-11-2016 17:59
2

Volgens Phillip Cocu is het de beurt aan Jetro Willems om zichzelf opnieuw te bewijzen. De verdediger van PSV werd vrijdagmiddag niet opgeroepen voor Oranje, en lijkt zijn basisplaats bij PSV ook te zijn kwijtgeraakt aan concurrent Joshua Brenet.

"Zorgen maken over Willems is een groot woord", vertelde Cocu vrijdagmiddag op de persconferentie, geciteerd door Omroep Brabant. "Nu Jetro niet is opgeroepen voor het Nederlands Elftal en bij ons gewisseld is tegen Bayern Munchen is hijzelf nu aan zet om zich terug te knokken."

De bal ligt dus bij Willems zelf, stelt Cocu. "Dat hoort ook bij het vak als voetballer. We weten wat hij in huis heeft, want hij is natuurlijk in goede doen een voetballer met veel potentie en kwaliteiten."

Volgens Cocu was Willems herpakte Willems zich dit seizoen goed, maar kreeg hij de laatste wedstrijden een terugval. "Ik vond dat hij de goede kant opging met zijn spel. Hij werd defensief weer betrouwbaar en speelde vanuit zijn taak. Hij legde zijn prioriteiten bij de defensieve taken, dat deed hij goed. Maar de laatste wedstrijden waren we daar minder tevreden over", besluit Cocu.

Lees ook: Cocu wil dat gepasseerde PSV'er kwaliteiten toont: "Hij moet de rug rechten"