Aubameyang reageert met vierklapper, puntenverlies voor Bayern München

05-11-2016 17:24

Pierre-Emerick Aubameyang heeft zich zaterdagmiddag van zijn beste kant laten zien bij Borussia Dortmund. Door vier goals van de topspits won BVB met 2-5 bij het armetierige Hamburger SV. Bayern München leed in eigen huis puntenverlies.

Aubameyang keerde zaterdag terug in de basis bij Dortmund, nadat hij een disciplinaire schorsing had uitgezeten tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal (1-0). Misschien wel dáárdoor begon de Gabonese aanvaller zo scherp als een mes aan de uitwedstrijd tegen HSV.

Binnen 28 minuten zette Aubameyang een hattrick achter zijn naam, waarna het duel eigenlijk al gespeeld was. Direct na rust maakte hij ook nog zijn vierde van de middag. Twee goals van HSV-aanvaller Nicolai Müller boden geen soelaas meer voor de Duitse hekkensluiter. Tussendoor scoorde ook Ousmane Dembele nog: 2-5.

Bayern München morste vier dagen na de Champions League-zege op PSV punten in de eigen Allianz Arena. Hoffenheim, dat bezig is aan een uitstekend seizoen, snoepte de koploper twee punten af. Kemer Demirbay opende na zestien minuten de score en Steven Zuber maakte er nog voor rust 1-1 met een eigen goal. Bayern raakte in de slotminuten nog twee keer de paal, maar gescoord werd er niet meer.

Tekst gaat door onder video

Arjen Robben speelde 78 minuten en lijkt fit genoeg om met Oranje in actie te komen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.