Van Halst over arbitragezaak van één miljoen euro: Erfenis uit het verleden

Van Halst over arbitragezaak van één miljoen euro: "Erfenis uit het verleden"

07-11-2016 15:42
6

Eens te meer blijkt dat het verleden FC Twente nog altijd achtervolgt. De arbitragezaak die is aangespannen door managementbureau Wasserman van zaakwaarnemer Rob Jansen is volgens directeur Jan van Halst 'een erfenis uit het verleden'.

Onno Jacobs bevestigde eerder op de dag al dat er op 15 november een arbitragezaak tussen Wasserman en FC Twente zal plaatsvinden. Het bedrijf eist van de club één miljoen euro aan commissies vanwege deals die tussen 2011 en 2014 zijn gesloten. "Een erfenis uit het verleden. Er bestaat een fundamenteel verschil van inzicht over betalingen", zegt Van Halst over het bedrijf waar 'enkele van onze spelers bij zitten'.

Van Halst toont zich op de website van FC Twente blij met het behaalde punt bij PSV (1-1), maar laat zich ook kritisch uit over het gedrag van een aantal fans, die in grote getalen naar Eindhoven waren gekomen. "Toch zijn er onder onze supporters zaken voorgevallen die wij als club veroordelen, bijvoorbeeld richting stewards en veiligheidsmensen. Daarnaast is het triest om te vernemen dat er auto’s van FC Twente-supporters zijn beschadigd bij het PSV-stadion. Bijzonder vervelend voor de gedupeerde fans. Wij roepen, samen met de politie Enschede, de betreffende supporters op om aangifte te doen van de vernieling."