Ajax-opmerking borrelt weer op bij Oranje: 'Ik ga het erover hebben met Blind'

Ajax-opmerking borrelt weer op bij Oranje: 'Ik ga het erover hebben met Blind'

08-11-2016 07:04
20

Danny Blind kan een gesprek met Joshua Brenet verwachten. De opgeroepen PSV'er kraakte een jaar geleden het selectiebeleid van de bondscoach. Hij insinueerde dat Blind een voorkeur heeft voor Ajacieden.

"Ik ga het er wel even met de bondscoach over hebben", zegt Brenet in De Telegraaf. "Ik ga zeggen dat ik een open iemand ben en dat dat toen op mijn hart lag. En ik ga zeggen dat het voor mij uit de wereld is en dat ik heel blij ben dat ik toch ben opgeroepen ondanks wat ik toen heb gezegd. Ik vind het goed dat de bondscoach niet naar zulke dingen omkijkt en zijn keuzes op het voetbal baseert."

Brenet is de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Rick Karsdorp. Bovendien was Daryl Janmaat van Watford niet beschikbaar. "Dit is een mooie verrassing en zeker ook een teken dat ik goed bezig ben", zegt de PSV'er.

De rechtsback vervolgt: "De trainer had dat al eerder gezegd en je hoort het ook van buitenaf, van familieleden en zo, maar dit is daarvan een bevestiging. Ik ben zeer blij dat ik hier ben. Als jongetje zag ik Wesley Sneijder al op tv schitteren in het Nederlands elftal en nu mag ik samen met hem op het veld staan."

Lees ook: PSV heeft moeite met selectiebeleid Blind: "Sommige dingen begrijpen we niet"