Berghuis heeft ultiem Feyenoord-doel: 'Als het mislukt zie ik het niet als falen'

Berghuis heeft ultiem Feyenoord-doel: 'Als het mislukt zie ik het niet als falen'

08-11-2016 15:54
8

Steven Berghuis vindt niet dat Feyenoord heeft gefaald als het dit seizoen geen landskampioen wordt. De 24-jarige Berghuis wordt voor één seizoen gehuurd van het Engelse Watford en wil maar wat graag naar de Coolsingel.

Feyenoord heeft dit seizoen één hoofddoel: het behalen van de eerste landstitel sinds 1999. "Als het niet lukt, zie ik dat ook niet als falen", aldus Berghuis in gesprek met magazine Voetbal Inside. "We gaan ervoor, stoppen al onze focus en energie erin en als het publiek ook ziet dat we er alles aan doen, dan faal je niet. Ik vind ook wel dat we moeten uitspreken en uitstralen dat we door de landstitel gaan."

Wegens een gebrek aan speeltijd bij Watford koos Berghuis in de zomer voor Feyenoord. "Dikke club, hoor", stelt Berghuis, die al snel een goed gevoel bij de Rotterdamse club kreeg. "Ze wilden mij ook heel graag hebben. Het voelde meteen goed. Voor mij is het heerlijk om weer wekelijks te spelen. Of ik me bevrijd voel? Bevrijd is niet helemaal het goede woord. Laat ik het zo zeggen: ik voel me weer gewaardeerd als voetballer."