Feyenoorder blikt terug: 'Mijn vertrek bij Ajax heeft me veel pijn gedaan'

Feyenoorder blikt terug: 'Mijn vertrek bij Ajax heeft me veel pijn gedaan'

08-11-2016 19:18
11

Bilal Basacikoglu heeft nog geen idee waar hij volgend seizoen speelt. De aanvaller van Feyenoord, die regelmatig speelminuten krijgt in De Kuip, hoorde nog niets van de clubleiding.

Op de vraag waar zijn toekomst ligt, moet Basacikoglu het antwoord schuldig blijven. "Mijn contract bij Feyenoord loopt volgend jaar af. Ik heb nog niks gehoord", zegt hij tegen Hand in Hand. "Ik ben nog jong en een aantal jaren Feyenoord zou voor mij helemaal niet verkeerd zijn."

Hij heeft wel buitenlandse ambities. "Misschien kan ik naar een club in Spanje. Villarreal of Sevilla spreekt me wel aan. En als ik daar presteer, wie weet komt er dan uiteindelijk een club als Arsenal. Engeland en Duitsland vind ik mooie competities. En dromen mag toch? Veel zal afhangen van hoe ik mij verder ontwikkel. Laat ik mij eerst maar focussen op Feyenoord."

Een toekomstige transfer naar Ajax is uitgesloten, stelt Basacikoglu. Hij speelde in de Amsterdamse jeugdopleiding. "Frank de Boer was de trainer in de D1. In gesprekken hoorde ik steeds dat ze heel tevreden over mij waren. Voor mijn gevoel ging het ook steeds beter. Toch moest ik op een gegeven moment vertrekken zonder een goede reden. Ik was een jochie van 11 jaar en dat heeft me toen veel pijn gedaan."