'Dolberg trekt Engelse grootmachten met belangstelling naar Denemarken'

'Dolberg trekt Engelse grootmachten met belangstelling naar Denemarken'

08-11-2016 20:02
27

De verrassende prestaties van Kasper Dolberg in de spits van Ajax vallen ook in Engeland op. Na Manchester United worden Manchester City en Chelsea aan de negentienjarige Deen gelinkt.

Dolberg maakt deze week waarschijnlijk zijn debuut voor Denemarken en daar zijn scouts van vrijwel de hele Europese top bij. The Daily Mail schrijft dat ook Manchester City en Chelsea acte de prèsence geven. Het gaat volgens de Britse krant om de 'zoveelste check' voor Dolberg.

Wedden

Meer odds

De Deense sensatie staat sinds de start van het seizoen in het middelpunt van de belangstelling. De teller staat na negentien optredens voor Ajax op negen doelpunten. Dat leverde hem vorige week voor het eerst een plek in de Deense selectie op. Kazachstan en Tsjechië zijn in de komende dagen de tegenstanders.

Het was al bekend dat Manchester United een oogje heeft op Dolberg, die vorige week door scout Marcel Bout werd bekeken tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Celta de Vigo. Dolberg maakte in dat duel een fraaie treffer. Hij staat bij Ajax tot medio 2021 onder contract.