De nieuwe Oranje-generatie: 19 talenten waar we ons op mogen verheugen

De nieuwe Oranje-generatie: 19 talenten waar we ons op mogen verheugen

09-11-2016 14:00
9

Welke spelers moeten voor het nieuwe elan bij Oranje gaan zorgen als Arjen Robben afscheid heeft genomen, Georginio Wijnaldum de ervaren vedette is geworden, en spelers als Bart Ramselaar en toptalent Timothy Fosu-Mensah tot de vaste Oranje-kern gaan behoren? VoetbalPrimeur kijkt naar de nieuwe generatie die Nederland weer terug aan de top moet brengen.

De aanval
Rond de aanvallende toptalenten zijn natuurlijk de hoogste verwachtingen, soms terecht, soms onterecht. Bij Javairo Dilrosun (18) wijst alles erop dat hij die verwachtingen uit kan laten komen. De oud-Ajacied speelt tegenwoordig voor Manchester City en maakt daar grootse indruk in de jeugdelftallen, net als bij de jeugdteams van Oranje. Een echte vleugelflitser met scorend vermogen.


Van links naar rechts: Malen, Lammers en Chong

En er loopt meer groot Nederlands talent rond in het buitenland. Wat te denken van Donyell Malen (17), die net als Dilrosun Ajax voor Engeland verruilde. Hij speelt bij Arsenal onder-18, onder-21 en onder-23 en maakt ook op de internationale toernooien indruk. En Tahith Chong verliet afgelopen zomer Feyenoord voor Manchester United. Met zijn 16 jaar is de linksbuiten een van de grootste beloften in het huidige Nederlandse voetbal.

In eigen land kan het aanvallende talent onder meer bij Ajax gevonden worden. Kaj Sierhuis (18) is een doelpuntenmaker pur sang (bekijk deze heerlijke omhaal nog maar eens) en Justin Kluivert (17) klopt ook aan de deur in Amsterdam. Bij Vitesse loopt er met Mitchell van Bergen een 17-jarige rechtsbuiten met Eredivisie-ervaring rond, en datzelfde geldt voor 19-jarige Sam Lammers bij PSV, de topscorer van de Jupiler League die zijn debuut voor het eerste al gemaakt heeft en alles in zich heeft om een grote doelpuntenmaker voor het Nederlandse voetbal te gaan worden.


Van links naar rechts: Nouri, Kongolo en Kadioglu

Het middenveld

Aanvallend talent lijkt in de jeugd altijd net iets meer op te vallen en dus zijn ook op het middenveld de potentiële nieuwe Oranje-internationals aanvallend ingesteld. Natuurlijk is daar Ferdi Kadioglu, pas 17 jaar en al een uitblinker voor NEC in de Eredivisie met twee goals in de laatste twee wedstrijden. Bij Ajax zijn het vooral Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri die op de deur rammen, met het eerste elftal al binnen handbereik.

En vlak Mink Peeters bij Real Madrid nog niet uit, de 18-jarige oud-speler van PSV en Ajax die als aanvaller en middenvelder uit de voeten kan is een talent om in de gaten te houden voor de toekomst. Maar misschien wel het grootste talent op het middenveld is Rodney Kongolo, het 18-jarige beresterke broertje van Terence dat al bij Manchester City onder contract staat.


Van links naar rechts: De Ligt en Van Drongelen

De verdediging
Het goede nieuws voor Oranje: de defensie blijft zeker niet achter wat betreft potentiële kandidaten voor een doorbraak in het Nederlands elftal. Leuk om te zien is dat er vooral bij Sparta een hoop defensief talent rondloopt. Denzel Dumfries (20) natuurlijk, maar vooral ook collega-centrale verdediger Rick van Drongelen, pas 17 jaar en al basisspeler in de Eredivisie. En de 18-jarige rechtsback Sherel Floranus natuurlijk, die nog geen basisplaats heeft maar er ook aan zit te komen. Bij Ajax loopt met Matthijs de Ligt (17) een centrale verdediger rond die de kwaliteiten en de leiderscapaciteiten heeft om Oranje in de toekomst op sleeptouw te nemen.


Van links naar rechts: Bijlow en Paes

Het doel

Het blijft altijd de vraag of er een doelman aan zit te komen die het niveau heeft om de nieuwe Edwin van der Sar te worden. Vooral Justin Bijlow (Feyenoord, 18) en Maarten Paes (NEC, 18) lijken voor die titel in aanmerking te kunnen gaan komen, terwijl het voorlopig Yanick van Osch (PSV, 19) is die het Oranje onder-19-doel verdedigt. En zo komen we tot 19 namen die mogelijk deel uit gaan maken van de toekomst van een Oranje dat de wereldtop weer moet gaan bestijgen.

Welke van deze spelers zie jij zeker doorbreken in Oranje en welke toptalenten mis je nog in deze lijst? Reageer in de comments!