Feyenoorder voelt zich bevrijd: 'Als ik het grof mag zeggen: schijt aan'

Feyenoorder voelt zich bevrijd: 'Als ik het grof mag zeggen: schijt aan'

09-11-2016 19:39
16

Bilal Basacikoglu is dit seizoen een vast gezicht bij Feyenoord, maar dat was geen simpele optelsom. Sinds zijn overstap van sc Heerenveen werd hij soms verguisd in De Kuip.

"Ja, als je drie keer een actie wilt maken en ze mislukken, ontstaat er hier en daar wat rumoer. Dat hoor je en dat doet wel wat met je, want het geeft je geen lekker gevoel", erkent Basacikoglu tegenover Hand in Hand.

Wedden

Meer odds

"Nu weet ik dat ik gewoon tóch die actie opnieuw moet maken. Dat heeft te maken met lef. En, als ik het grof mag zeggen, er gewoon schijt aan hebben. Ook al is het moeilijk: tóch doen. Als buitenspeler moet ik de tegenstander blijven opzoeken, de man voorbijgaan en een man-meer situatie creëren. Dat doe ik nu. Ik voel me bevrijd."

Zijn bevrijding zou dit seizoen zomaar kunnen leiden tot de landstitel, al is dat nog toekomstmuziek. "Dromen mag hè?", lacht Basacikoglu. "Af en toe maken we er met elkaar ook wel grapjes over. Maar zo ver is het nog lang niet." Wat er gebeurt als Feyenoord aan het einde van dit rit op de Coolsingel staat? "Ik denk dat iedereen stomdronken wordt."