Van den Brom verdedigt bizarre oefentrip AZ: Dat is ook belangrijk

Van den Brom verdedigt bizarre oefentrip AZ: "Dat is ook belangrijk"

09-11-2016 21:53
3

AZ reist deze week af naar Turkije voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Besiktas. John van den Brom, triner van de Alkmaarders, verdedigt de merkwaardige oeftrip.

Van den Brom heeft naar eigen zeggen een goede reden om de reis naar Istanbul te maken, in het door de interlandperiode Eredivisie-loze weekend. "Ik zag een terugslag in de fysieke belasting bij de jongens, waardoor we denk ik minder hebben gespeeld na vrije weekenden", verklaart hij in gesprek met NH. "Persoonlijk wil ik dat graag doorbreken."

Het is niet het enige argument dat Van den Brom aanhaalt. "Je kunt een goede wedstrijd spelen tegen een prima tegenstander en we missen niet heel veel jongens vanwege interlandverplichtingen. We kunnen een goed elftal neerzetten tegen een sterke ploeg."

Alleen Levi Garcia, Alireza Jahanbakhsh en Thomas Ouwejan zijn er niet bij vanwege interlands. Verder is de groep intact voor het oefenduel met Besiktas. "We kunnen zo in het ritme blijven en ook na de wedstrijd wat aan teambuilding doen. Dat is ook belangrijk", besluit de AZ-trainer.