Blessure van United-verdediger zet kritiek van Mourinho in ander daglicht

Blessure van United-verdediger zet kritiek van Mourinho in ander daglicht

11-11-2016 10:48
3

Manager José Mourinho lijkt te snel met de beschuldigende vinger naar onder meer Chris Smalling te hebben gewezen. De verdediger van Manchester United heeft een teen op twee plaatsen gebroken en staat daardoor tenminste vier weken buitenspel.

De ernst van de kwetsuur werpt een ander licht op de kritiek van Mourinho op zijn spelers. De Portugees zette zondag – na de 1-3 zege bij Swansea City – vraagtekens bij de mentaliteit van onder anderen Smalling. "Je hebt dappere spelers die ten koste van alles willen spelen, en je hebt spelers die met een klein beetje pijn al een heel andere voetballer zijn", liet Mourinho optekenen.

Smalling speelde op 23 oktober tegen Chelsea met een pijnstillende injectie, maar kwam sindsdien niet meer in actie. De 26-jarige Engelsman mist nu in ieder geval ook de Premier League-duels met Arsenal, Everton en Tottenham Hotspur en de ontmoeting met West Ham United in de kwartfinale van de League Cup. Overigens kreeg Smalling al steun van onder meer de spelersvakbond.

De blessure van Smalling vergroot ondertussen de defensieve zorgen van Manchester United. Ook Eric Bailly is nog zeker een maand uitgeschakeld met beschadigde kniebanden.