Koeman-kritiek weggelachen: 'Eerst Trump bellen, dan Clinton, en dan komt Koeman'

Koeman-kritiek weggelachen: 'Eerst Trump bellen, dan Clinton, en dan komt Koeman'

12-11-2016 20:43
3

Martin O'Neill, bondscoach van Ierland, heeft schouderophalend gereageerd op de felle kritiek van Ronald Koeman aan zijn adres afgelopen maand. Koeman was woest omdat James McCarthy twee bijna volledige wedstrijden speelde bij Ierland, terwijl hij net terug was van lang blessureleed.

Assistent-trainer Roy Keane reageerde daar eerder deze week op door te stellen dat er altijd problemen zijn met Everton over dit soort zaken en dat de club van Koeman maar hard moest worden. Bondscoach O'Neill antwoordde op de vraag of hij de Nederlander ging bellen met: "Dan zou hij op een lange telefoonlijst komen. Eerst moet ik nog Donald Trump bellen om hem te feliciteren. Dan moet ik mijn medeleven tonen met Hillary Clinton. En dan komt Koeman ergens aan de beurt, ja."

"Er is ook nog de kans dat iemand mij zou bellen, toch?", doelde O'Neill op een belletje van Koeman zijn richting op. McCarthy zat op aandringen van Koeman overigens niet in de selectie voor het duel met Oostenrijk van zaterdag, omdat hij met hamstringklachten kampt.