Flirt met Nederlands elftal: Als ze me vragen, zou ik me zeker gestreeld voelen

Flirt met Nederlands elftal: "Als ze me vragen, zou ik me zeker gestreeld voelen"

13-11-2016 14:04
4

Dick 'Cooky' Voorn denkt dat hij een geschikte assistent-bondscoach zou zijn voor het huidige Oranje. Dat vertelt de 68-jarige trainer, die tussen 2008 en 2012 in dienst was bij de KNVB, aan magazine Voetbal Inside. 

"Als ze me vragen, zou ik me zeker gestreeld voelen. Ik zou er dan ook zeker serieus over nadenken", steekt Voorn van wal. "Kijk, Frank Rijkaard is natuurlijk de ideale assistent. Naast dat hij rustig is, kan hij met iedereen overweg. Wat betreft de tweede assistent: ik zeg niet dat ik dat zou moeten zijn, maar zo'n type hebben ze wel nodig."

Wat Voorn zou toevoegen aan de Oranje-staf? "Die jongens hoef je natuurlijk niet meer uit te leggen hoe ze moeten voetballen. Dat kunnen ze echt wel. Mijn taken zulllen dan meer op het menselijke vlak liggen. Hoe ik met mensen omga, in vertrouwen dus."

"Als je hoort hoe de jongens over mij praten, dan heb ik het kennelijk goed gedaan. Er is echter één maar... Ik denk niet dat de bond het zo'n goed idee vindt. Ik ben na het EK in 2012 natuurlijk niet goed weggegaan bij de KNVB."