Jetro Willems, Memphis Depay en Riechedly Bazoer

Memphis, Gudelj en Willems: elf spelers die in de winter gaan verkassen

Memphis, Gudelj en Willems: elf spelers die in de winter gaan verkassen

15-11-2016 10:15
9

Nog anderhalve maand en dan barst het internationale transfergeweld weer los. Clubs mogen met geld smijten, ontevreden bankzitters en ambitieuze spelers krijgen de kans om een nieuw onderkomen te vinden. VoetbalPrimeur speculeert er graag op los en vraagt zich af: wie gaan of moeten er in januari verkassen? Elf namen. 

Jetro Willems (PSV)
De chemie tussen PSV en Willems lijkt uitgewerkt. Vorig seizoen was de linksback één van de grote uitblinkers in het kampioenselftal van trainer Phillip Cocu, de laatste maanden worstelt hij met zijn vorm. Is Willems gedemotiveerd omdat een zomerse transfer spaak liep? Wij schatten in dat de Oranje-international níet gaat verlengen - en PSV doet er dus goed aan om hem te verkopen in januari, zodat Willems tenminste nog iets oplevert. 

Riechedly Bazoer (Ajax)
Een rijzende ster kan snel van zijn voetstuk vallen, zo blijkt maar weer met Bazoer. Hét talent van Ajax, de coming man van het Nederlands elftal. Dit seizoen zit de twintigjarige middenvelder vooral op de bank. Trainer Peter Bosz geeft de voorkeur aan spelers als Lasse Schöne en Hakim Ziyech. Een vertrek lijkt in de maak. Diverse clubs, waaronder AC Milan, willen Bazoer graag inlijven. Ajax wil meer dan tien miljoen euro verdienen aan de rechtspoot. 

Urby Emanuelson (Sheffield Wednesday) 
Wéér heeft Emanuelson de foute club gekozen. Ging het eerder al mis bij AS Roma en Atalanta Bergamo, nu zit de Nederlandse routinier al maanden op de tribune bij Championship-club Sheffield Wednesday. Emanuelson is pas dertig jaar - veel te jong natuurlijk voor een roemloos einde van een carrière. Zou de linksback c.q. linkshalf een versterking zijn voor een mooie club in de Eredivisie? 

https://gyazo.com/8954b204fbd4562b1ad292553809c53d

Elvis Manu (Brighton & Hove Albion)
Vol goede moed maakte Manu (23) in de zomer van 2015 de overstap van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion. De transfer van de Ghanese Nederlander is uitgelopen op een deceptie. Vorig seizoen kwam Manu slechts 127 minuten in actie in het Championship. Ook bij Huddersfield Town, dat hem in januari 2016 huurde, zat de aanvaller vooral op de bank. De tussenbalans dit seizoen: twee invalbeurten namens Brighton, 28 speelminuten. Manu moet daar weg.

Hans Hateboer (FC Groningen)
Het contract van Hateboer (22) loopt op 1 juli 2017 af en de rechtsback heeft inmiddels aan FC Groningen laten weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Gunt directeur Hans Nijland Hateboer in de zomer een transfervrije aftocht of wil Groningen koste wat kost nog wat verdienen aan het talent? Wij vermoeden dat laatste. 

Luciano Narsingh (PSV)
Maandagavond werd bekend dat Narsingh en PSV een wintertransfer aan het overpeinzen zijn. De situatie van de Oranje-aanvaller is gelijk aan die van Willems: het contract van Narsingh loopt af en dus heeft zijn werkgever in de naderende transferperiode nog een mooie kans om een paar miljoen te vangen voor de international. Volgens zaakwaarnemer Mino Raiola hebben diverse Premier League-ploegen belangstelling. 

Marco van Ginkel (Chelsea)
Van Ginkel (23) werd inmiddels al drie keer verhuurd. Zijn avonturen bij AC Milan, Stoke City en PSV leverden gemengd succes op. Chelsea is in januari van plan om de dynamische middenvelder opnieuw elders te stallen. PSV zou wederom belangstelling hebben voor Van Ginkel. Volgens Turkse media lonkt ook Dick Advocaat (Fenerbahçe) naar de oud-Vitessenaar. 

https://gyazo.com/8ae9115028c6f152bbc6698fe3891060

Memphis Depay (Manchester United)
Alles wijst erop dat Memphis in januari zijn koffers pakt bij Manchester United. José Mourinho kijkt amper om naar de Oranje-international, die dit seizoen in de Premier League pas twintig minuten in actie kwam. Nu is het de vraag of United Memphis definitief wil slijten óf hem in eerste instantie een halfjaar verstuurt. Ronald Koeman zit namens Everton sowieso op de eerste rij. Hij is groot fan van de aanvaller, die zondag twee keer trefzeker was tegen Luxemburg.

Nemanja Gudelj (Ajax)
Eén ding lijkt zeker: tussen Ajax en Gudelj komt het niet meer goed. De Servische middenvelder gooide onlangs zijn kont tegen de krib en is nu in ongenade geraakt bij de Amsterdamse clubleiding en Bosz. Gudelj zinspeelt duidelijk op een transfer in de winterstop. Geen enkele Ajax-fan zal rouwig zijn om het vertrek van de international.

Miquel Nelom (Feyenoord) 
In De Kuip lijkt de rol van Nelom uitgespeeld. De linksback kwam dit seizoen pas één keer in actie vanwege een blessure, maar ook voor een fitte Nelom (26) lijkt er geen plek te zijn in het eerste elftal van Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft de beschikking over Terence Kongolo en Lucas Woudenberg. Het contract van Nelom loopt nog anderhalf jaar door. 

Mitchell te Vrede (sc Heerenveen) 
Afgelopen zomer viel een transfer naar Rusland in het water voor de 25-jarige Te Vrede. In januari zal de spits van sc Heerenveen opnieuw azen op een vertrek. Trainer Jurgen Streppel heeft Te Vrede laten weten dat hij derde keus is in de punt van de aanval, na Reza Ghoochannejhad en Henk Veerman. Vanwege een blessure kwam de oud-speler van Feyenoord, Excelsior en AZ deze jaargang nog niet in actie.