Gerbrands: 'Voorbode van een grote discussie die Rummenigge aan slingerde'

Gerbrands: 'Voorbode van een grote discussie die Rummenigge aan slingerde'

14-11-2016 20:47
5

Toon Gerbrands denkt dat het hoog tijd is om een discussie te voeren over de overvolle speelkalender. PSV zag onder meer Andrés Guardado geblesseerd terugkeren van de interlandperiode.

"In het gesprek dat wij met Bayern München hebben gehad, was ook de overvolle kalender onderwerp", zegt Gerbrands tegen PSV TV. "Als grote club sta je spelers af, dat hoort ook zo en daar loop je een bepaald risico mee. Alleen je ziet nu wel dat het aantal blessures waarmee spelers terugkeren bij hun club toeneemt."

"Het Nederlands elftal heeft er drie gehad in de oefenwedstrijd (tegen België, red.)", vervolgt de algemeen directeur van de Eindhovenaren. "Gisteren (tegen Luxemburg, red.) weer één of twee. Je zag zelfs Bart Ramselaar met een bloedneus even naar de kant gaan. Ik dacht: hopen dat die neus niet gebroken is. Dat kan ook nog gebeuren en zie je vaak met heel veel bloed."

Gerbrands ziet dat clubs veel risico lopen. "Ik denk dat dit de voorbode is van een grote discussie internationaal. Die heeft Rummenigge (voorzitter Bayern, red.) al aan geslingerd bij Bayern München. Hoe gaan we de kalender indelen zodat het voor iedereen op een goede manier naar buiten komt? Want als je alleen maar geblesseerde spelers terugkrijgt, gaat er een keer kritiek komen van de clubs."