Willem II krijgt nul op rekest en is teleurgesteld in KNVB: Een kleine groep

Willem II krijgt nul op rekest en is teleurgesteld in KNVB: "Een kleine groep"

15-11-2016 15:32
2

Willem II krijgt een straf naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de finale van de play-offs van afgelopen seizoen tegen provinciegenoot NAC Breda. De beroepscommissie van de KNVB is het eens met de door de aanklager voorgelegde straf: een boete van 12.500 euro en een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar. 

Willem II was in beroep gegaan het KNVB-besluit, maar heeft dus geen gelijk gekregen. Algemeen directeur Berry van Gool vindt de gehandhaafde straf ietwat hoog. "We zijn met name teleurgesteld dat de tuchtcommissie de voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek handhaaft", aldus Van Gool, die het zonde vindt voor de supporters die zijn club wél op een positieve manier steunen.

Wedden

Meer odds

"We erkennen dat het afsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden een terugkerend probleem is. We hadden echter graag gezien dat de grote groep goedwillende supporters niet de dupe zouden worden van het gedrag van een kleine groep raddraaiers", zegt hij op de website van de club.

Willem II staat momenteel op plek zeventien in de Eredivisie, met één punt voorsprong op Roda JC. Het verschil met nummer zeven Sparta is echter maar zes punten.