Topmakelaar eist 1,2 miljoen euro van FC Twente: 'Beschamend voor m'n reputatie'

Topmakelaar eist 1,2 miljoen euro van FC Twente: 'Beschamend voor m'n reputatie'

15-11-2016 23:22
9

Rob Jansen, directeur van managementbureau Wasserman, en FC Twente staan lijnrecht tegenover elkaar. Jansen (foto) vindt dat hij ruim 1,2 miljoen tegoed heeft van de club uit Enschede. Twente eist juist 1,1 miljoen van Jansen. Dinsdag diende een arbitragezaak. 

Wasserman vindt dat het recht heeft op ruim één miljoen op basis van mondelinge afspraken rond de transfer van Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle naar Enschede en een contractverlenging van Tim Hölscher. "We zitten hier niet bij een ethische commissie, dat is een heel andere discussie. Ik schaam mij ervoor dat ik hier moet zitten en moet luisteren naar deze verdachtmakingen. Het is een groot schimmenspel. Terwijl het onzin is", tekende De Telegraaf op uit de mond van Jansen. 

In 2014 zou zijn afgesproken dat Jansen recht had op tien procent van het salaris van Mokotjo, plus een extra som van 600.000 euro. Ook kreeg Jansen bij de verlenging van de verbintenis van Hölscher een flink bedrag toegezegd. De betalingen werden door de geldproblemen bij Twente opgeschort. De nieuwe leiding van FC Twente vindt nu dat toenmalig commissaris Aldo van der Laan helemaal niet bevoegd was om dergelijke afspraken te maken. 

"Dit is een rare bedrijfstak, niet alles hoeft op papier. Iedereen weet dat Van der Laan in die tijd FC Twente vertegenwoordigde. Ik vind het beschamend voor het bedrijf en voor mijn eigen reputatie dat wij ons hier moeten verdedigen", aldus Jansen.

1,1 miljoen
FC Twente spande op zijn beurt een rechtszaak aan bij het Nederlands Arbitrage Instituut om 1,1 miljoen euro terug te vorderen van Wasserman. Dat bedrag werd ooit betaald aan het bureau, maar het is volgens Twente totaal niet duidelijk welke diensten daar tegenover stonden. "Het zijn allemaal schimmige contracten. Het zou gaan om scoutingswerkzaamheden, advies bij portretrecht en dergelijke. Maar daar is op papier niets van terug te vinden", aldus advocaat Dolf Segaar.