Gerbrands over kritiek op PSV: Had ook niet verwacht dat politiek dat zou zeggen

Gerbrands over kritiek op PSV: "Had ook niet verwacht dat politiek dat zou zeggen"

16-11-2016 11:20
31

Algemeen directeur Toon Gerbrands vindt dat PSV in zijn recht staat met de keuze om niet mee te werken aan het rechtshulpverzoek uit Spanje. De Spaanse justitie wil de namen van de supporters die verantwoordelijk waren voor het muntjesincident in Madrid, maar PSV weigert die te geven.

Tijdens het Champions League-bezoek aan Atlético Madrid vorig seizoen zorgden fans van PSV voor veel ophef door lokale bedelaars te vernederen. Gerbrands begrijpt de reacties op het statement van PSV, maar: "De afspraken die we acht, negen maanden geleden hebben gemaakt kom je nergens meer tegen. Toen hebben we bewust de keuze gemaakt: zelf iets doen of niet. Maar ik had ook niet verwacht dat de politiek zou zeggen: je hoeft niet met een rechtshulpverzoek mee te werken."

PSV deelde zelf al stadionverboden uit aan de daders. Gerbrands vervolgt in gesprek met PSV TV: "Er is heel veel over ons gesproken, heel veel commentaar gegeven en er zijn een paar columns over geschreven, wat ik accepteer. Maar er heeft dit weekend niemand met ons contact opgenomen. Dus er is heel veel over ons gesproken en niet met ons. Dat hoeft van ons ook niet, het hoofdstuk is wat ons betreft gesloten." PSV heeft de Spaanse jusitie verzocht het rechtshulpverzoek te heroverwegen.