PSV morst: 'Eén krijgt schouderklopje, de ander moet niet arrogant worden'

PSV morst: 'Eén krijgt schouderklopje, de ander moet niet arrogant worden'

17-11-2016 08:25
2

PSV komt van de clubs uit de top-drie de afgelopen vijf jaar het slechtst uit de interlandperiode. Dat becijferde het Algemeen Dagblad. Huub Stevens geeft zijn visie.

In de afgelopen vijf seizoenen pakte PSV 40 van de 63 punten na een interlandperiode. Bij Feyenoord (45) en Ajax (49) ligt dat puntenaantal hoger. Zaterdag speelt PSV tegen Willem II en Stevens weet hoe complex de situatie met teruggekeerde internationals kan zijn. "Het verschilt per speler hoe hij terugkomt van interlands. De één heeft een schouderklopje nodig, als bevestiging na een goede prestatie, bij de ander moet je juist voorkomen dat hij niet arrogant wordt", zegt de oud-trainer in het AD.

"Internationals die meer dan een helft hadden gespeeld met hun land, trainden de eerste dag na hun terugkeer vaak niet mee bij mij. Maar als ze verloren hadden met hun land, maakte ik vaak de afweging om ze juist wel te laten trainen, om ze uit de negatieve spiraal te halen", vervolgt Stevens. Soms is er ook sprake blessureleed, zoals bij Andrés Guardado, die niet voor het eerst geblesseerd terugkwam van een Mexico-trip. "Maar dat PSV veel internationals heeft, kan ook andersom werken. Bart Ramselaar zal vertrouwen hebben opgedaan in Oranje", aldus Stevens.