Hulp voor Rooney: Legendes van vroeger dronken als duivels, rookten als ketters

Hulp voor Rooney: "Legendes van vroeger dronken als duivels, rookten als ketters"

17-11-2016 17:16
6

De in opspraak geraakte Wayne Rooney heeft steun gekregen van Jürgen Klopp. Rooney zou deze week dronken zijn geweest op een bruiloft. De manager van Liverpool reageerde daarop.

"Ik voel mee met de spelers", zegt Klopp volgens Sky Sports. "We hebben een mooi leven met veel geld en werk waarvan we houden, maar we blijven ook mensen. Soms krijgen we een uitnodiging voor een bruiloft of een verjaardag. We kunnen in onze professionele rol blijven en niet drinken en van de rokers vandaan blijven, maar dat is niet hoe het leven werkt."

Klopp vervolgt: "De huidige generatie voetballers is de meest professionele ooit. De legendes van vroeger dronken als duivels, rookten als ketters en waren nog steeds goede voetballers. Het draait allemaal om timing. Als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent, is dat niet goed."

Volgens de Duitser is de ophef rondom Rooney niet meer dan een storm in een glas water.  "Maar ik ben ervan overtuigd dat dit niet serieus was. Dit is de niet leuke kant van ons leven. Als iets niet perfect is, doen we alsof het een grote ramp is."

Lees meer: Relletje in Engeland: Rooney stomdronken in spelershotel, Mourinho ziedend op FA