'Ideale linksback' van Ajax: In duels is het jij of ik, dan is het meestal jij

'Ideale linksback' van Ajax: "In duels is het jij of ik, dan is het meestal jij"

17-11-2016 17:58
15

Daley Sinkgraven is een redelijke linksback voor Ajax, maar hij moet nog veel leren. Dat stelt Winston Borgarde, de inmiddels 46-jarige trainer uit de jeugdopleiding van Ajax. Bogarde speelde onder Louis van Gaal alle wedstrijden als linksback. 

"Of hij de ideale linksback is? Dat was ik zelf. Ik was groot, sterk, kon goed duelleren en had een redelijke, functionele techniek", aldus Bogarde in gesprek met Ajax Life. "Voor Van Gaal waren dat genoeg ingrediënten. Ik heb die positie toen ingevuld op mijn eigen manier, met mijn karaktereigenschappen. Ik ben een winnaar. In duels is het jij of ik. Dan is het meestal 'jij', snap je?"

Het verdedigende aspect moet Sinkgraven nog bijgebracht worden. "Het is duidelijk dat hij kan voetballen, maar hij moet nu ook achter zijn man aan. Verdedigen kun je leren. Als je als verdediger een fout maakt, levert dat vaak een tegentreffer op. Op mentaal vlak maakt hij nu dan ook een omslag. Daley doet wat hij kan. Of hij een goede linksback wordt en die verantwoordelijkheid kan dragen, moet de tijd uitwijzen."