Iedereen zegt: 'Op een dag word jij de hoofdtrainer van Barcelona'

"Iedereen zegt: 'Op een dag word jij de hoofdtrainer van Barcelona'"

18-11-2016 11:16
8

Ronald Koeman ontkent dat hij Everton gebruikt als springplank voor een 'droomtransfer' naar FC Barcelona. Het is geen geheim dat de Nederlander op een dag de baas wil zijn in Camp Nou.

De 53-jarige Koeman is een icoon in Barcelona, na zijn winnende doelpunt in de Champions League-finale van 1992 tegen Sampdoria. Het is bekend dat hij op een dag wil terugkeren. "In 2007 ging ik naar Valencia. Toen sprak iedereen al over Koeman en Barcelona. Iedereen weet dat ik een speciale band heb met die club. Iedereen zegt tegen mij: Op een dag word jij de hoofdtrainer van Barcelona", vertelt Koeman aan The Daily Mail.

"Ik moet toegeven dat Barcelona bij mijn overstap naar Valencia in mijn achterhoofd zat. Het had een goede springplank kunnen zijn", vervolgt de Everton-manager. "Maar nu ben ik meer ervaren en weet ik dat een carrière niet te plannen valt. In het leven en de voetballerij is alles mogelijk."

"Je kunt niet zeggen: Ik ga naar Everton en over één of twee jaar ga ik naar Barcelona. Nee. Waarom? Misschien wordt Everton wel veel groter dan het nu is. Misschien blijft Luis Enrique het geweldig doen de komende drie jaar en hebben ze geen nieuwe coach nodig. Ik geloof in het Everton-project en heb hier afgelopen zomer voor drie jaar getekend."