Ajax krijgt te maken met tienersensatie: We denken altijd na over hem

Ajax krijgt te maken met tienersensatie: "We denken altijd na over hem"

18-11-2016 14:09
5

De zeventienjarige Ferdi Kadioglu kan het verschil maken bij NEC. De tiener heeft een zeer goede indruk gemaakt op trainer Peter Hyballa en wordt mogelijk beloond met een basisplek tegen Ajax.

"We denken altijd na over hem, dat deden we laatst tegen Groningen ook al. Hij heeft altijd kans om te spelen", begint Hyballa tegenover Omroep Gelderland. "Het probleem is het fysiek: kan hij negentig of zestig minuten spelen? Is het dan niet slimmer om een fysieke man te laten spelen en hem dan te brengen als ze allemaal een beetje moe zijn?"

Hyballa kent ook de andere kant van het verhaal. "Met Ferdi krijg je natuurlijk meer voetbal in de ploeg en dat is belangrijk, omdat wij het probleem hebben dat we vaak de bal verliezen", weet de coach, die op bezoek gaat bij Ajax. "Dat zijn de leukste wedstrijden. Ik word daar sterk door en wij moeten als trainers de spirit van de spelers proberen te beïnvloeden."

"Je kunt daar ook angstig heen gaan. Het is toch een grote club, een groot stadion. We hebben een jong team en zoveel spelers hebben daar nog niet gespeeld. Dus we moeten daar met veel zelfvertrouwen heengaan, anders hebben we geen kans", besluit de Duitser.