Wereldreddingen Kameni zorgen voor beteuterde gezichten in Barcelona

19-11-2016 18:08
2

Barcelona zal zaterdagavond met een zuur gezicht naar de derby van Madrid kijken. De Catalanen slaagden er zaterdagmiddag niet in om in eigen huis van Malaga te winnen (0-0).

Voor de wedstrijd kreeg Barcelona z'n eerste tegenvaller te verwerken toen Lionel Messi te ziek was om deel te nemen aan de wedstrijd. Omdat ook Luis Suarez ontbrak, was van de gevreesde 'MSN' slechts de N van Neymar over. De Braziliaan bleek het niet alleen te kunnen.

Het zat Barcelona echter ook niet mee. Gevaarlijke situaties, grote kansen, prachtige aanvallen: steeds viel de bal verkeerd. De wedstrijd tegen de nummer tien van de Primera Division bleef door het uitblijven van de Barça-goal echter spannend, zéker toen Málaga na 68 minuten met tien man verder moest na een charge van Diego Llorente op Neymar.

In de laatste twintig minuten zorgde Barcelona voor een heuze stormloop, maar Málaga bleef met kunst- en vliegwerk overeind. Een kopbal van Ivan Rakitic ging voorlangs, een kopbal van André Gomes belandde op de lat, een intikker van Gerard Piqué werd afgekeurd en Barcelona kreeg tot twee keer toe géén strafschop na vasthouden. Diep in blessuretijd Carlos Kameni nog een miraculeuze redding op een inzet van Neymar.

Daardoor lijdt Barcelona duur puntenverlies. Als Real Madrid zaterdagavond van Atlético zou winnen, heeft Real vier punten voorsprong op de aartsrivaal. Opvallend is dat Barcelona eerder dit seizoen ook puntenverlies leed na een interlandperiode (Alaves-thuis, Celta-uit).