Dolberg imponeert weer bij Ajax: Meer clubs dan Barcelona staan paraat

Dolberg imponeert weer bij Ajax: "Meer clubs dan Barcelona staan paraat"

20-11-2016 16:42
6

Kasper Dolberg gaf zondag opnieuw zijn visitekaartje af bij Ajax met een onvervalste hattrick in de eerste helft tegen NEC (5-0). De Deen wordt een gouden toekomst voorspeld door Ronald de Boer en Kenneth Perez.

De twee analisten van FOX Sports zijn vol lof over Dolberg. "Het is ongekend", aldus De Boer. "Zijn manier van spelen, die volwassenheid... Hij heeft alle aspecten van een spits. Ik was laatst in Barcelona en de mensen daar weten alles van Ajax, hoor. Ze zijn zich heel erg bewust van welke pareltjes rondlopen bij Ajax. Maar meer clubs dan Barcelona staan natuurlijk paraat."

De Boer hoopt desondanks dat de Ajax-spits (19) nog even in Amsterdam blijft. "Ja, een transfer is mogelijk. Maar voor zijn ontwikkeling is het beter om elk wedstrijd te spelen. Bij een topclub hebben ze natuurlijk ook goede spitsen. Maar het niveau van Barcelona, dat soort clubs, dat heeft hij in zich."

Perez is trots op landgenoot Dolberg. "Iedereen in Denemarken is verrast over hoe goed hij het doet. Het was niet hét talent, zoals Christian Eriksen dat wel was. Iedereen is daardoor volslagen verrast en dat maakt het des te mooier. Het is geen geluk dat hij toevallig goed in vorm is. Nee, je ziet aan alles dat deze jongen speciaal is."

Meer: check hier de hattrick van Dolberg