Dit was de ochtend: Ziyech naar Afrika Cup, Veerman sluit vertrek niet uit

Dit was de ochtend: Ziyech naar Afrika Cup, Veerman sluit vertrek niet uit

21-11-2016 12:00
2

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'El Nuevo Ibra'
Binnen- en buitenlandse media komen superlatieven tekort voor Ajax-sensatie Kasper Dolberg. De Deense tiener speelde zondag een weergaloze wedstrijd tegen NEC. Hij scoorde drie keer en staat nu op acht goals in twaalf competitieduels. De Spaanse sportkrant Marca noemde de spits zelfs El Nuevo Ibra, wat de nieuwe Ibrahimovic betekent. (Marca)

Van Persie in Oranje?
De discussie over Robin van Persie en zijn rol bij het Nederlands elftal laait steeds meer op. De spits besliste zondag met twee doelpunten de Turkse topper tussen zijn werkgever Fenerbahçe en Galatasaray (2-0). Ook in Studio Voetbal werd er over Van Persie gesproken. "Gelijk bij de selectie van het Nederlands elftal, of niet Pierre?", vroeg Youri Mulder. Van Hooijdonk was het er mee eens: "Ja". (Studio Voetbal)

Veerman sluit vervroegd vertrek niet uit
Henk Veerman sluit een winters vertrek bij sc Heerenveen niet uit. De lange aanvaller, die zaterdagavond opnieuw belangrijk was voor sc Heerenveen, wil méér spelen. "Ik zit in het laatste halfjaar van mijn contract. Ik heb nog wel een optie op nog een jaar, maar ik weet niet of de club die gaat lichten. Aangezien ik nog niets gehoord heb, zal ik in de winterstop misschien een transfer gaan maken", zegt de spits. (Leeuwarder Courant)

Ziyech slaat Afrika Cup niet over
Hakim Ziyech blijft niet bij Ajax tijdens de Afrika Cup. De aanvallende middenvelder wil met Marokko deelnemen aan het toernooi en neemt dus niet dezelfde beslissing als André Onana, die wel in Nederland blijft. "Ik ga gewoon voor mij land spelen", aldus de Marokkaan, die zondag in het treffen met NEC niet tot scoren kwam. (Ajax Life)

Twijfels bij Schöne
Lasse Schöne weet nog niet of hij ook na dit seizoen actief is in Amsterdam. De Deense routinier van Ajax beschikt over een aflopend contract, maar staat in principe open voor een nieuwe verbintenis. "Praten kan altijd, natuurlijk. Ik hoef niet meer naar het buitenland. Daar ben ik al", lachte hij. Schöne staat sinds medio 2012 onder contract bij Ajax. (De Telegraaf)