Update: Barça en City vissen definitief achter het net: nieuw contract bij Arsenal

Update: Barça en City vissen definitief achter het net: nieuw contract bij Arsenal

21-11-2016 15:44
1

Hector Bellerin gaat een nieuw contract ondertekenen bij Arsenal, meldt de Evening Standard. De Spaanse back, door velen gezien als de snelste verdediger ter wereld, laat de interesse van FC Barcelona en Manchester City varen.

In totaal moet Arsenal liefst 39,2 miljoen euro uittrekken om Bellerin voor nog eens 6,5 seizoenen te strikken. Per week gaat Bellerin een bedrag 116.000 euro opstrijken, zo luidt de berichtgeving. Over de gehele looptijd van het nieuwe en indrukwekkende contract komt dat neer op bijna veertig miljoen euro.

De 21-jarige Bellerin heeft zijn nieuwe contract naar verluidt al ondertekend. De rechtsback stond ook in de belangstelling van Barça, waar hij in de jeugd speelde. Ook City en talloze andere clubs zagen het wel zitten in de Spaanse snelheidsduivel. De contractonderhandelingen met Arsenal liepen echter soepel en daardoor ligt Bellerin nu tot 2023 vast.

Update 15.44 uur: Het is nu écht rond. Via de officiële kanalen van Arsenal laat Bellerin persoonlijk weten dat hij zijn krabbel heeft gezet onder een nieuw contract in Londen. Onduidelijk is nog tot wanneer de verbintenis van de Spaanse back doorloopt. Vermoedelijk gaat het om een deal tot medio 2023.