Politie merkt Feyenoorders: Dat moest ik bij Coldplay en Kensington ook

Politie merkt Feyenoorders: "Dat moest ik bij Coldplay en Kensington ook"

21-11-2016 18:37
4

De Feyenoord-supporters die een kaartje hebben bemachtigd voor de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United, krijgen donderdag een polsbandje om de arm geschoven. Eric Gudde noemt het een noodzakelijk kwaad.

De algemeen directeur van Feyenoord wil koste wat kost een 'Rome-scenario' voorkomen en is het dus eens met de maatregel van de Engelse politie, om de fans uit Rotterdam te merken. "We zien dat liever ook niet, maar als dat bijdraagt aan het succesvol verlopen van die hele dag...", aldus Gudde tegen RTV Rijnmond.

"Ik ben laatst naar concerten van Coldplay en Kensington geweest en daar moest ik ook een polsbandje om. Als dat nou bijdraagt aan een goede organisatie, laten we daar dan alsjeblieft niet zo moeilijk over doen."

Gudde vertrouwt erop dat ook de naar verwacht 4000 Feyenoord-supporters die zónder kaartje naar Manchester afreizen, zich gedragen. "De autoriteiten van Manchester hebben veel ervaringen met het organiseren van dit soort wedstrijden", zegt hij. "Hoewel zij streng zijn en wij liever zaken ook anders hadden gezien, zijn ze wel duidelijk naar de supporters."