Mourinho: Ik heb hem zaterdag verteld dat hij tegen Feyenoord gaat spelen

Mourinho: "Ik heb hem zaterdag verteld dat hij tegen Feyenoord gaat spelen"

22-11-2016 07:50
3

Manchester United-manager José Mourinho laat zijn eigen aankoop Henrikh Mkhitaryan geregeld links liggen. Hij speelde bijvoorbeeld niet in de topper tegen Arsenal, maar kan donderdag tegen Feyenoord wél op minuten rekenen.

"Ik heb hem zaterdag verteld dat hij tegen Feyenoord gaat spelen", begint Mourinho tegenover een Engels journaille. "Hij is hard aan het knokken. Natuurlijk is hij er niet blij mee, maar hij transformeert zijn frustratie in iets goeds. Hij houdt zijn mond, werkt hard en probeert zich aan te passen."

Mourinho moest Mkhitaryan wel een slechte boodschap overbrengen rond het duel met Arsenal. "Ik heb hem verteld dat dit niet de wedstrijd voor hem was, omdat ik niet denk dat hij tien of twintig minuten moet invallen. Ik denk dat hij een wedstrijd nodig heeft waarin hij start of in ieder geval een helft speelt. Hij heeft minder druk nodig om zijn kwaliteiten te etaleren."

Jamie Redknapp, voormalig trainer, denkt er het zijne van bij Sky Sports. "We hebben Mkhitaryan dit seizoen amper gezien. Is hij weer geblesseerd? Het voelt alsof ze hem gewoon weer in het team moeten zetten."