Ajax komt oude bekende tegen: Ja, hij heeft in Nederland gespeeld hè

Ajax komt oude bekende tegen: "Ja, hij heeft in Nederland gespeeld hè"

22-11-2016 17:45
7

Ajax neemt het donderdagavond op tegen Panathinaikos in de vijfde speelronde van de Europa League. De Amsterdammers zijn al geplaatst voor de volgende ronde, maar dat betekent volgens Nick Viergever niet dat de Grieken een walk-over krijgen.

Ajax doet het traditioneel goed tegen Griekse clubs en dat wil Viergever zo houden. "We hebben de afgelopen wedstrijd ook gewonnen van Panathinaikos, dus dat moeten we zien vast te houden. Die statistieken klinken goed in de oren", aldus Viergever tegen Ajax TV.

In Athene werd het 1-2 voor Ajax, na een vroege achterstand. Marcus Berg opende de score. "Ja, hij heeft in Nederland gespeeld hè", verwijst Viergever naar het verleden van Berg bij FC Groningen PSV. "Wat voor type is het? Hij loert op zijn goaltje en die heeft hij ook gekregen. Hij stond op het goede plekkie en dat is wat een spits hoort te doen."

Viergever gaat ervan uit dat Ajax donderdagavond beter start dan in Griekenland. "Het laatste wat je wilt is vroeg op achterstand komen in die heksenketel. Dat gebeurde toch, maar daarna hebben we het goed opgepakt."