Ibrahimovic doet 'stapje terug' met United: Dat was me nog nooit overkomen

Ibrahimovic doet 'stapje terug' met United: "Dat was me nog nooit overkomen"

22-11-2016 22:10
4

Zlatan Ibrahimovic geeft toe dat Manchester United kwalitatief niet aan zijn vorige werkgever Paris Saint-Germain kan tippen. De 35-jarige Zweedse ster had echter een belangrijke reden om toch over te stappen naar Old Trafford.

"De aanwezigheid van Mourinho was bepalend", zegt Ibrahimovic tegen Aftonbladet. "Het team waarvoor ik deze zomer tekende is niet zo sterk als het team dat ik achterliet, maar toen Mourinho belde was de beslissing eenvoudig. Het enige dat we moesten bepalen was wanneer ik gepresenteerd zou worden. De rest, het financiële aspect, was niet het moeilijkste deel."

"Het ging mij om de uitdaging", vervolgt de oud-Ajacied. "Ik zeg nooit 'nee' tegen een uitdaging. Dit is wat ik wilde: naar één van de grootste clubs ter wereld komen, die problemen heeft gehad en recent niet veel heeft gewonnen. En daar succes behalen in de Premier League. Dat is de uitdaging." Vooralsnog staat Ibrahimovic met United echter op een teleurstellende zesde plaats.

De achterstand van The Red Devils op koploper Chelsea bedraagt al negen punten. "Ik heb vanaf het begin gezegd dat wij de underdog zijn", aldus Ibrahimovic. "Door alle nieuwe aankopen raakten mensen enthousiast. Maar het is vier of vijf jaar geleden dat de club kampioen is geworden. We hadden een week waarin we drie duels verloren, dat was me nog nooit overkomen."