'Red alert' door komst Feyenoord: 'Meer fans in thuisvakken dan uitvak'

'Red alert' door komst Feyenoord: 'Meer fans in thuisvakken dan uitvak'

23-11-2016 07:13
36

Manchester maakt zich op voor een ware invasie van Feyenoord-supporters. De Greater Manchester Police heeft donderdag rond het Europa League-duel honderden agenten paraat staan om alles in goede banen te leiden. The Daily Mail meldt dat er sprake is van 'red alert' in het politiekorps.

De politie staat dus in de hoogste staat van paraatheid voor de komst van Feyenoord. In de boulevardkrant wordt vooral ingezoomd op de hooligans van de Rotterdammers én het grote aantal fans dat kaarten heeft bemachtigd voor thuisvakken. In totaal verwacht de politie liefst 7.500 Feyenoord-fans in het stadion, waarvan 3.000 in het uitvak plaatsnemen.

Wedden

Meer odds

Dat betekent dat 4.500 fans kaarten voor thuisvakken hebben, zo stelt de tabloid. En nog eens 4.000 Feyenoorders zonder kaarten maken de trip naar het noorden van Engeland. "Er zal een grote politiemacht in het centrum zijn om hen in de gaten te houden", zegt een bron bij de politie. Er wordt gerept over de aanwezigheid van circa 200 hooligans onder de groep van 4.000 kaartloze Feyenoord-fans.

Ook in Engeland zijn de beelden van een clash tussen hooligans van AS Nancy en Feyenoord, die onlangs opdoken, opgemerkt. Daardoor is er lichtelijke paniek ontstaan. Er zijn maatregelen genomen om alleen fans met een kaartje toe te laten tot het stadion. Zij worden naar een parkeerplaats in de buurt van het uitvak gedirigeerd. De fans zonder tickets worden op bussen gezet die terug naar het centrum rijden.