Feyenoord stellig in onderhandelingen met gemeente over Feyenoord City

Feyenoord stellig in onderhandelingen met gemeente over Feyenoord City

23-11-2016 07:18
1

Architectenbureau OMA legt momenteel de laatste hand aan de plannen voor Feyenoord City. Het masterplan van het Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas wordt binnen zeven dagen voorgelegd aan de Rotterdamse politiek.

Dat meldt De Telegraaf. Het hele gebied in Rotterdam-Zuid moet worden aangepakt, maar de meeste aandacht gaat uit naar het nieuwe stadion van Feyenoord. De nieuwe Kuip moet 63.000 plaatsen tellen en qua stijl en sfeer overeenkomen met het huidige onderkomen. De fans komen nog dichter op het veld te zitten, mede door het ontbreken van een gracht.

Feyenoord moet de bouw uiteindelijk kunnen financieren en voor zijn begroting meer miljoenen overhouden dan nu het geval is. In de onderhandelingen met de gemeente zal de club laten blijken dat het wil meewerken aan een verhuizing naar de Maas, maar dan wil het wel meedelen in het ontwikkelresultaat. Dat betekent dat er een verdienmodel uit het masterplan moet voortkomen.

Het nieuwe stadion komt overigens op poten te staan. Op de bovenste van de drie ringen zal het schuifdak leunen. In de oude Kuip moeten onder meer appartementen, een bierbrouwerij, een atletiekbaan en een park komen.