Bij Ajax bekend toptalent stelt eis: 'Dat moet deel uitmaken van onderhandelingen'

Bij Ajax bekend toptalent stelt eis: 'Dat moet deel uitmaken van onderhandelingen'

23-11-2016 11:52
6

Leon Bailey (19) wil alleen naar een buitenlandse club als hij de zekerheid krijgt van speelminuten. Dat zegt de buitenspeler van KRC Genk, afgelopen zomer target van Ajax, in de Belgische pers.

"Wat mijn toekomst betreft, wil ik alleen dit kwijt: ik wil het beste voor mezelf en voor de club", zegt Bailey in Het Nieuwsblad. "Ik vergeet niet dat Genk me veel heeft gegeven. Wanneer ik vertrek en waar ik naartoe ga? Dat is een zaak voor mijn management. Vanaf het ogenblik dat er iets concreets is, zullen we wel rond de tafel gaan zitten."

Wat in ieder geval zeker is: Bailey wil spelen. "Dat is voor mij essentieel, want ik moet nog stappen zetten", aldus de buitenspeler, die die houding ook inneemt als bijvoorbeeld Manchester United op de stoep staat. "Dan zullen we zien wat het te bieden heeft. Mijn eigen carrière komt op de eerste plaats. Ik moet bepaalde garanties krijgen. Als ik fit ben, moet ik kunnen spelen."

Bailey wil zwart op wit hebben dat hij gaat spelen bij een eventuele nieuwe club. "Dat moet deel uitmaken van de onderhandelingen. Ik ga niet naar een andere club om weg te kwijnen op de bank."