Van Dijk kan niet meer stuk in Engeland: 'Duwtje in de rug nodig'

Van Dijk kan niet meer stuk in Engeland: 'Duwtje in de rug nodig'

24-11-2016 11:56
6

Virgil van Dijk kan dit seizoen op veel lof rekenen in Engeland. De Nederlander speelt sterk in Southampton en was zaterdag nog uitblinker tegen Liverpool. Clublegende Matt Le Tissier is erg onder de indruk.

"Van Dijk is een van de beste verdedigers in de Premier League", zegt Le Tissier tegen Sky Sports. "Hij is een absolute ster voor ons. Hij laat het er allemaal zo gemakkelijk uitzien." Ook Pieter Huistra ziet de Oranje-international groeien. De trainer gunde Van Dijk zijn profdebuut bij FC Groningen in 2011.

"Hij heeft visie en kan het spel goed lezen", analyseert Huistra. "Maar als een jonge speler moet je het goed kunnen lezen wel kunnen doen met de tactiek van het team in je achterhoofd. Toch was het al snel duidelijk dat hij een goede speler zou worden."

Huistra herinnert zich een jonge Van Dijk die genoot van het spelen, maar wel 'een duwtje in de rug' moest krijgen om ook goed te trainen om beter te worden. Daarnaast waren er de terugkerende blessures die zijn ontwikkeling in de weg stonden. "Hij moest sterker en fitter worden. Hij was lang, maar raakte gemakkelijk uit balans."