Willem II deelt tik uit in Deventer: Schuurman de gevierde man

25-11-2016 21:51
16

Willem II heeft vrijdagavond een cruciale overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 1-0 voor de gasten, dankzij een treffer van Jari Schuurman. De Feyenoord-huurling stond voor de eerste keer dit seizoen in de basis. Voor aanvang van de wedstrijd hadden Go Ahead en Willem II beide elf punten, één meer dan hekkensluiter Roda JC.

De wedstrijd tussen beide laagvliegers begon goed. Eerst kreeg Randy Wolters een dot van een kans. De vleugelaanvaller leek te gaan schoren, maar Pelé van Anholt kon op het allerlaatste moment ingrijpen. Aan de andere kant van het veld was Wilelm II-topscorer Fran Sol dichtbij de 0-1. Doelman Theo Zwarthoed kon ingrijpen. De twee teams bleven vervolgens aan elkaar gewaagd. Alleen Jordy Croux maakte nog aanspraak op een treffer. Een vrije trap van de vleugelaanvaller van de gasten vloog over.

Direct na rust viel de enige en dus winnende treffer van de avond. Schuurman kreeg de bal voor zijn voeten en kon opstomen richting Zwarthoed. De Go Ahead-goalie keerde de eerste inzet van de negentienjarige middenvelder, maar in de rebound schoot Schuurman alsnog rustig binnen. De thuisploeg ging met name in de laatste tien minuten hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker. Van Anholt haalde een inzet van Sander Fischer van de lijn. De 1-1 viel uiteindelijk niet meer.

Dankzij de cruciale zege in de Adelaarshorst klimt Willem II naar plek twaalf. De Tricolores hebben nu drie punten meer dan Go Ahead, dat op de zeventiende plek blijft staan. Roda (op bezoek bij Sparta) kan de formatie uit Deventer zondag naar de laatste plaats duwen.