'Ajax wordt kampioen. Wat boeit het als Feyenoord of PSV het niet worden?'

'Ajax wordt kampioen. Wat boeit het als Feyenoord of PSV het niet worden?'

26-11-2016 13:06
31

Peter Bosz moet de tijd krijgen bij Ajax. Dat stelt Youssouf Hersi, die de 53-jarige trainer een jaar geleden leerde kennen bij Vitesse. In Arnhem maakte hij een goede indruk.

Hersi trainde een jaar geleden mee bij Vitesse, waar hij Bosz leerde kennen. "Als ik met hem sprak, was hij heel relaxt. Zoals je hem op televisie ziet, zo is hij in het echt. Hij vertelt je gewoon de waarheid en meent het ook echt. Voor mij is hij de ideale trainer", zegt hij tegen Ajax Showtime.

De clubloze middenvelder vindt dat de Ajax-fans geduld moete hebben met Bosz. "Hij wil alles naar zijn hand zetten. Dat is normaal, dat doet iedere trainer. De nieuwe spelers moeten ook wennen aan het systeem en dat kost tijd. Na de winterstop kan je pas echt oordelen. Het is mooi om te zien dat het elftal steeds meer volgens de Bosz-visie speelt, maar uiteindelijk wordt hij wel afgerekend op het winnen van de titel."

Hij denkt de landstitel dit seizoen naar Amsterdam gaat. "Ajax moet ook kampioen worden en PSV en Feyenoord willen het heel graag", aldus Hersi. "Maar als zij het niet worden, wat boeit mensen dat? Ik zie Ajax Feyenoord nog wel met gemak inhalen. Zij staan wel bovenaan, maar daar moet je aan het eind van de rit staan."