Ajax-debutant op koude Toekomst: Niet zo dat ik met tegenzin op het veld sta

Ajax-debutant op koude Toekomst: "Niet zo dat ik met tegenzin op het veld sta"

26-11-2016 14:54
1

Het was voor Frenkie de Jong even omschakelen: van een Europa League-avond in de Arena naar een koude en winderige Jupiler League-wedstrijd tegen Telstar (2-1). De middenvelder maakte donderdag zijn Europese debuut tegen Panathinaikos.

Nog geen 24 uur later stond hij aan de aftrap tegen Telstar. "Het is niet zo dat ik met tegenzin op het veld sta, voetballen is altijd leuk en het maakt niet uit op welk niveau", aldus De Jong, die in de eerste helft scoorde met een fraaie lob, tegen NH. "Het is altijd leuk om een doelpunt te maken."

Het is onwaarschijnlijk dat De Jong zondag meedoet bij Ajax, dat het opneemt tegen sc Heerenveen. Bij de hoofdmacht loopt Dennis Bergkamp rond, één van zijn helden. Op de Ajax-website: "Ik vind het heel mooi om te zien dat hij nu zo goed in zijn rol zit als assistent-trainer. Als hij iets tegen je zegt, dan neem je dat direct aan."

Bij Ajax 1 gaat hij veel om met Jaïro Riedewald en Kenny Tete. "We zijn alle drie nog redelijk jong, dus dan trek je automatisch wat meer naar elkaar toe. Zij hebben veel ervaring bij het eerste elftal, dus ik kan bij hen altijd terecht als ik vragen heb."