Kuyt wijst favoriet aan: Hij is de beste speler met wie ik ooit heb gespeeld

Kuyt wijst favoriet aan: "Hij is de beste speler met wie ik ooit heb gespeeld"

27-11-2016 09:52
5

Dirk Kuyt denkt dat Steven Gerrard het ook als manager ver kan schoppen. De 36-jarige aanvoerder van Feyenoord speelde bij Liverpool jarenlang samen met de Engelse middenvelder, die onlangs een punt zette achter zijn loopbaan.

"Hij was altijd betrokken bij tactieken en speelstijlen. Hij keek niet alleen naar de Premier League of de Champions League, maar wist zelfs veel van het Nederlandse voetbal", zegt Kuyt tegen The Daily Mail. "Het is een grote stap, maar ik denk dat hij een geweldige manager zou zijn. Voor het geld hoeft hij het niet te doen, maar hij houdt van het spelletje."

Kuyt en Gerrard hebben dezelfde leeftijd, maar de aanvaller staat nog altijd op het veld. "Ik geniet er nog te veel van", aldus de voormalig Oranje-international. "Maar Gerrard heeft alles gedaan in het voetbal. Hij heeft heel veel betekend voor het spelletje en voor Liverpool, hij kan trots zijn op een geweldige carrière. Dit was voor hem het moment om verder te kijken."

"Hij is de beste speler met wie ik ooit heb gespeeld", vervolgt Kuyt zijn lofzang. "Ik heb met geweldige aanvallers als Suarez, Van Nistelrooy en Robben gespeeld, maar als middenvelder had hij alles. Het was een eer om met hem te spelen. Het zal een droom van hem zijn om nu manager van Liverpool te worden."