'In de A1 van Ajax was het hosanna, nu heb ik een stempel 'niet goed genoeg''

'In de A1 van Ajax was het hosanna, nu heb ik een stempel 'niet goed genoeg''

27-11-2016 12:24
14

Mickey van der Hart wordt lang niet altijd als goede doelman bestempeld. De keeper van PEC Zwolle heeft een bepaald stempel gekregen, zo is zijn oordeel. En dat terwijl hij in de jeugd bij Ajax één van de grote talenten was.

"Er is nou eenmaal een beeld van mij gecreëerd dat vrij negatief is", begint Van der Hart tegenover FOX Sports. "Het enige dat ik voor ogen heb: dat omdraaien. Voor mijn gevoel gaat het lekker. Als je eenmaal dat beeld hebt, is het lastig om daarvan af te komen. Er zijn een paar mensen geweest die op tv riepen dat ik er niks van kan. Dan wordt het overgenomen en wordt het een dingetje. Heel lastig om dat om te draaien."

Van der Hart kende leukere tijden. "Toen ik in de A1 speelde bij Ajax, ben ik talent van het jaar geworden. Toen was het allemaal hosanna. Bij Go Ahead heb ik een moeilijk jaar gehad. En vanaf dat moment heb ik het stempel gekregen 'niet goed genoeg'. (…) Je kunt jezelf het best verdedigen door goed te spelen. Uiteindelijk is het mooi als je iedereen de mond kunt snoeren", besluit Van der Hart.