'Buitenbeentje' Ziyech niet geliefd: Heeft niet echt veel voor de club betekend

'Buitenbeentje' Ziyech niet geliefd: "Heeft niet echt veel voor de club betekend"

27-11-2016 12:35
9

Hakim Ziyech maakt zich om meerdere redenen op voor een heet middagje in Heerenveen. Om 14.30 uur speelt Ajax in het Abe Lenstra Stadion tegen de Friezen.

Niet alleen wordt het een spannende wedstrijd (de nummer twee tegen de nummer vier) maar bovendien speelt Ziyech tegen zijn oude club. Tot 2014 speelde hij in het shirt van Heerenveen. Inmiddels ligt hij allesbehalve goed bij de achterban van de Friese club, zo weet ook Foppe de Haan. Hij werkte bij Heerenveen samen met Ziyech. "Hakim was lastig en gedroeg zich niet zoals ze hier prettig vinden. Gewoon heel normaal doen. Hakim was wel een buitenbeentje. Je moest hem kennen en de supporters kenden hem niet", zegt De Haan tegen FOX Sports

Er is nog een reden voor de moeizame verstandhouding tussen Ziyech en het publiek van Heerenveen. "Hij heeft het hier ook niet echt laten zien: toen hij het echt onder de knie begon te krijgen, ging hij weg (naar FC Twente, red.). Dat nemen sommige mensen hem kwalijk", meent De Haan. "Klaas-Jan Huntelaar ging hier ook weg om voor Ajax te spelen, maar hij werd daarna met gejuich ontvangen. Het is maar net wat je voor de club hebt betekend en Hakim heeft niet echt veel voor de club betekend. Maar je kon wel zien dat de klasse ervan afdruipt."